Hjelp til planleggingen

Nedtellingen kan begynne

Det kan høres litt kjedelig ut, men hemmeligheten bak en vellykket fest er forberedelsene. Som vert eller vertinne skal du ikke bare stå ved grytene. Det viktigste er at du har tid til å sosialisere med gjestene og ha det gøy. Her får du tips steg-for-steg hvordan du kan telle ned til en usedvanlig hyggelig og morsom fest, for alle. 

 

1 uke før

Start med å sette deg ned i fred og ro ca en uke før selve feiringen til å planlegge. Skriv ned hva du skal gjøre og krysse av på listen etterhvert. Det tar bort stresset rundt at du skal glemme noe. Når du setter opp menyen for kvelden, gjør det enkelt og greit for deg selv ved å benytte et av våre forslag til nyttårsmenyer. Deretter skriver du en handleliste for menyen. Hvilke ingredienser er i rettene, hvor mye av hver ingrediens trenger du? På den måten vil du huske alle ingrediensene. Ikke glem servietter, lys og alt annet som får kvelden til å stråle. 

 

2 dager før

Nå nærmer festen seg, og det er tid for å dobbeltsjekke listen igjen. Hva kan tilberedes på forhånd, kanskje til og med desserten? Planlegg dette i "å gjøre dagen før." Da kan du også vurdere om noe kjøtt bør marinere over natten, om noe skal tines i kjøleskapet, legge drikkevarer kjølig etc. Har du isbiter i fryseren? Hvis ikke så er det lurt å fikse dette dagen før.

 

1 dag før

Prøv å rengjøre dagen før. Ta en runde med støvsugeren eller støvkost på festdagen, men ta den generelle rengjøringen og ryddingen dagen før. Du skal ha energi til å arrangere fest!  Vil det være barn på festen? Gjør klar noen filmer, leker, godteri og spill. Glade unger = glade foreldre. Tøm gangen og sørg for at det er nok kleshengere eller kroker for gjestene å henge sine jakker på. Forbered noe musikk.

 

Nyttårsaften!

Dekk bordet om morgen så du har det klart. Begynn med maten som tar lengst tid å lage, eller ting som kan gjøres klare et par timer før og deretter vente i kjøleskapet. Ikke glem deg selv i midten av det hele! Sett av minst en time for å friske opp deg selv før gjestene ankommer. Husk å spise noe før de kommer så du har litt energi igjen. Deretter er det bare å ta på seg finstasen og ønske velkommen. Nå kan festen begynne!