Tema

By på et skikkelig smaksfyrverkeri!

Endelig er det tid for årets siste middag! Med hjelp av våre fonder, tips og menyer, lover vi at du vil avslutte året med en smakfull suksess! Kjøp inn gode råvarer, by på bobler i glasset og et stort smil. 

 

Oppskrift

Smaksrike sauser til nyttår

Tips

5 raske før klokken slår tolv!

- Spar ikke på den dyre champagnen til klokken blir tolv.
  Nyt den før på kvelden, og ta heller litt rimeligere bobler senere isteden.

- Flørt funker bra i tolvtiden, nyttårsklemmen kan være et perfekt tilfelle.

- Forbered litt nattmat etter all skålingen og fyrverkeriet.

- Drikk et glass vann for hvert glass champagne!

- Avgi gode nyttårsløfter!

Tips

Skinnende bestikk!

Mat-beregning

Hvor mye spiser gjestene egentlig?


Hvis du skal servere et  tre-retters måltid, kan du regne 150-175 g rent kjøtt per person. Er kjøttet på bein, så beregn 175-200 g per person. 

Hvis du ønsker å beregne hvor mye kjøtt som går med til en buffet med tre eller flere retter, er det nok med 125 g kjøtt, fisk eller fugl. Serverer du kjøttpålegg, kan du beregne ca 100 g per person.

Tilbehør til en buffet krever 250-350 g per person, mens tilbehør til en tre-retters middag bør være på ca 200 g per person

Andre ting du bør vurdere: Når på dagen er festen og hvor sultne er gjestene da? Er det gutter eller jenter, unge eller eldre som skal spise? Er det en gruppe med mange barn kan man beregne mindre. Hvis det er en rett som er en spesiell barnefavoritt, bør du beregne mer av akkurat den.

Tips

Planleggingshjelp

- Den lille festskolen
- Slik planlegger du nyttårsfesten!
- Nedtellingen steg-for-steg

Kokkeskolen

Slik deler du din nyttårs-hummer

Oppskrifter

Nyttårs-desserter