Kokkeskolen

Den lille skalldyrskolen

Skalldyr fra svenske- og norskekysten er av mange ansett for å være verdens beste. Alt takket være det atlantiske salte og kalde vann som gjør kjøttet fastere og mer aromatisk. Ifølge gammel skikk, er månedene med "R" den beste tiden å spise sjømat, men i dag kan du faktisk få tak i fin sjømat hele året. Her viser vi deg trinn for trinn hvordan du deler en hummer, kommer under skallet på en krabbe og hvordan du forbereder blåskjell. Følg våre råd, og vi lover at både dine gjester og smaksløker vil bli imponert.

Hummerskole

Dele en hummer

Her går vi gjennom hvordan man deler en hummer på best måte.

Krabbeskole

Dele en krabbe

Slik kommer du inn under skallet på en krabbe.

Blåskjellskole

Koke blåskjell

De beste tipsene til hvordan du håndterer ferske blåskjell før de kokes.

Bong Touch of Taste

Våre fonder

Recept

Hummer- och apelsindoftande fiskkastrull med rouille

Recept

Fänkålsdoftande Musselsoppa