Kokkeskolen

Grille med marinade og glaze

Grilling er enkelt, tror sannsynligvis de aller fleste, og alle har sine triks for å lykkes på grillen. Et godt tips til å variere og heve smaken på alt fra kjøtt og fisk til kylling og grønnsaker er å prøve forskjellige marinader og glazer. Her kan du lese litt mer om grillmesterens beste venner. Med gode forberedelser, deilig marinade og glaze, blir din grilling fantastisk og det er bare å vente på gjestenes spontane applaus!

Tips

Det som skal grilles setter seg ikke like lett fast på grillen, dersom du gnir noen sitronbåter over den rene grillristen.

Tips

Grill ikke mat rett fra kjøleskapet. Da er risikoen større for at det blir tørt. La ingrediensene stå framme en halvtime før du legger dem på grillen.

Tips

Glem ikke å tørke av marinaden på kjøttet før grilling, ellers kan det begynne å brenne!

Tips

Kjøp et steketermometer og grill på litt lav temperatur, saftigere og mørere råvarer garanteres.

Recept

Grillolja, klassisk variant

Recept

Marinad, rödvinsmarinad

Produkter

Hev smaken med våre fonder

Instruksjonsvideo

Grillet marinert laks

Instruksjonsvideo

Grillet marinert svinekam