Kokkeskolen

Fond - et multiverktøy

For en kokk er fonden et av de viktigste verktøy.

Våre fonder er utviklet for å kunne være et hjelpende verktøy til deg på kjøkkenet.
Fonden hjelper deg med å sette smak på alle dine matretter. Det kan innebære at du noen ganger starter med fond og andre ganger slutter med fond. Både i sauser, supper, kalde retter og til sommergrillingen hjelper fonden deg med å få frem de rette smakene. Vi vil vise fire ulike måter å anvende fonden på.

 

Dosering

Ta 1,5 ss fond til 5dl væske om du vil spe fonden.

Dosering

Du kan også bare helle i direkte fra flasken. Begynn med å helle i litt fond, og smak til med en spiseskje om gangen og kjenn hvordan smaken heves.

Dosering

Salt sparsommelig ettersom det er salt i fonden.

Dosering

1,5 ss fond har samme konsentrasjon som en buljongterning.

Kokkeskolen

Anvend fonden som en ingrediens

Kokkeskolen

Smak til med fond på slutten

Produkter

Hev smaken med våre fonder

Kokkeskolen

Anvend fonden for å erstatte ingredienser/mikse fonder

Kokkeskolen

Fond som base/koke med fond